Amsterdam blomsterattraktioner

Amsterdam er ikke kun kendt for sine mange kanaler og for at have flere cykler end indbyggere. Ligesom resten af landet er hovedstaden nemlig også berømt for tulipaner og blomster.

Tulipanernes historie i Holland går helt tilbage til det 16. århundrede, hvor de blev importeret fra Det Osmanniske Rige. Blomstens popularitet voksede med Den hollandske guldalder, og kan ses i mange kunstværker fra den tid, som for eksempel i Ambrosius Bosschaerts berømte stilleben.


Maleri af Ambrosius Bosschaert

Ambrosius Bosschaert var især kendt for sine blomster-stilleben

Keukenhof og andre farverige seværdigheder

Gennem årene blev denne farverige blomst mere og mere populær; så populær at det resulterede i verdens første spekulationsbobbel: Tulipanboblen. "Verdens blomsterbutik" er Hollands hengivne tilnavn, da blomster, og især tulipanen, er så tæt forbundet med landets historie. I dag dyrkes der stadig tulipaner på enorme, farverige marker, mens der jævnligt afholdes forskellige blomsterfestivaler rundt omkring i landet.

Hvis du alligevel planlægger en storbyferie til Amsterdam, anbefaler jeg derfor at besøge hovedstadens bedste blomsterattraktioner. Få mere inspiration til Amsterdams blomsterattraktioner nedenfor.

Keukenhof

Nær Amsterdam finder man landets mest storslåede blomsterpark: Keukenhof. Tulipaner, orkidéer, hyacinter og utallige andre blomsterarter kan findes i parken, og med intet mindre end 7 millioner blomster er der i hvert fald nok at se og tage billeder af. De fantastiske farver gør besøget til en helt utrolig oplevelse.

Keukenhof holder normalt åbent fra slutningen af marts til midt i maj. Planlæg dog din tur til midten af april, hvis du vil opleve, når tulipanerne står i fuld blomst. Eller tag afsted i maj for en hyggelig forårsdag i solen. I parken sælges desuden souvenirs og blomster samt traditionelle hollandske delikatesser. Prøv for eksempel en silde-sandwich (Holland er berømt for deres lækre saltsild) eller en frisklavet karamelvaffel (stroopwafel).

Keukenhof


Amsterdam tulipanmuseum

Amsterdams tulipanmuseum, som ligger i bydelen Jordaan, detaljerer historen bag Hollands fascination med tulipanen. Lær mere om fænomenet Tulipmania, der beskriver hvor besatte hollænderne var af tulipanen i det 17. århundrede. Efter signende steg priserne på disse blomster så meget, at nogle folk solgte deres huse, så de kunne investere i tulipaner.

Det flydende blomstermarked

De Bloemenmarkt (blomstermarkedet) består af farverige blomsterboder placeret på flydende pramme. Her kan man købes alverdens blomsterløg og -frø – lige fra tulipaner til de mere eksotiske arter. Med gode tilbud, som "køb 20 blomsterløg for 5 euro", kan man her gøre et godt kup, hvis man kigger sig lidt for og finder de bedste tilbud.

Udover blomster sælger boderne souvenirs: små dimser udformet som traditionelle hollandske træsko, fine vindmølle-dekorationer, flotte postkort og meget andet. Der er desuden mange ostebutikker på samme gade som blomstermarkedet. Så benyt lejligheden til at prøvesmage Hollands berømte oste. Især kan Gouda-ostemærket "Old Amsterdam" anbefales (de har også en forretning på gaden).